Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Talk – Voedsel verbouwen in de stad

12 november 2020 @ 20:00 - 21:30

Met Afra Foli, Rosa van Giessen en Dalila Sayd
Om 20.00 uur via ZOOM

Hoe draagt voedsel verbouwen bij aan de veerkrachtigheid van een stad? Hoe kan een ‘grow-your-own-mindset’ bewoners in de stad empoweren?

Op donderdag 12 november organiseert Bloei & Groei een online talk met drie powervrouwen die zich bezighouden met voedselvraagstukken in stedelijke gebieden. Deze experts zullen ons met hun ervaringen uit steden als Accra, Amsterdam en Breda inspireren en verschillende perspectieven meegeven.

Afra Foli (Accra) is sociaal geograaf en bezig met onderzoek over ‘veerkrachtige’ steden. Ze is zelf geen farmer, maar het zit in haar bloed. Met voorbeelden uit Accra gaat Afra in op de rol van ‘urban farming’ in de stad als aanjager voor verandering.

Dalila Sayd (Breda) is oprichtster en directeur van Stichting Het Eetschap. Met Het Eetschap werkt ze aan een sociaal voedsellandschap waarin iedereen de kans krijgt om goed te eten en mee te doen.

Rosa van Giessen is tuincoach bij Bloei & Groei in Amsterdam Zuidoost, een activist met boerenverstand en Griekse roots. Ze maakt ook onderdeel uit het stadslandbouw collectief Cityplot Amsterdam.

Wil je ook een portie food for thought en inspirerende tips om eigen eten te verbouwen in de stad?

Meld je HIER aan om dit gratis online event te volgen voor een portie food for thought.

Deze online talk is een onderdeel van ons slow food programma “Not just a meal”. Waar de focus ligt op de rol van eerlijk en duurzaam eten in ons dagelijks leven en de verhalen hierachter.⁠

Gegevens

Datum:
12 november 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

Bloei & Groei
Telefoon:
06-82008030
E-mail:
community@bloeiengroei.org
Site:
https://www.bloeiengroei.org/