ONZE TUINEN

Verscholen in het groen van Amsterdam Zuidoost, op het terrein van de Gaasperdam Schooltuin en in blok 10 van Venserpolder, ligt het kloppend hart van Bloei & Groei.

 

Op onze groene oases van rust kweken vrouwen zij aan zij verse groenten, fruit, kleurige bloemen, en geneeskrachtige kruiden. De oogst zorgt niet alleen voor verrukkelijke verse maaltijden, maar de kruiden en planten zijn ook de natuurlijke ingrediënten voor onze ambachtelijke producten.

 

Bloei & Groei heeft sinds 2014 een samenwerking met de Gaasperdam Schooltuin, de grootste schooltuin van Amsterdam. Op deze prachtige locatie staat een grote kas, een kwekerij, een kruidentuin, een kleine beestjestuin en een bijenkorf.

 

Sinds 2017 is daar de samenwerking met Eigen Haard bijgekomen. Zij hebben ons toegang gegeven tot de binnentuin van blok 10 in Venserpolder, waar we samen met vrouwen uit de buurt een prachtige moestuin zijn begonnen.

Het is een plek om te ontmoeten en kennis uit te wisselen, maar ook om je even terug te trekken. Het is een plek om te leren, herinneringen op te halen, successen te vieren en samen even stil te staan bij wat er niet goed bloeit en groeit.
GAASPERDAM TUIN

Benieuwd naar onze tuin in Gaasperdam? Wij zijn er in ons werkkloffie te vinden op dinsdag, woensdagmiddag en vrijdag en geven je graag een rondleiding!

VENSERPOLDER TUIN

Benieuwd naar onze tuin in Venserpolder? Ook hier zijn wij in ons werkkloffie te vinden, maar dan op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen. Kom gerust langs voor een rondleiding!

Tuinieren bij Bloei & Groei is:

Ontstressen van het alledaagse, en tot rust komen met je handen in de aarde;

Voordeel halen uit het telen en oogsten van je eigen voedsel;

Kennis over natuurlijk tuinieren, en persoonlijke begeleiding van vakkundige tuincoaches;

Een eigen teeltplan, waarin aandacht is voor (uitheemse) groenten met een hogere voedingswaarde, zoals Tayerblad en Amsoi;

Een ontmoetingsplek voor vrouwen van ‘all walks of life’;

De start van een gezonde en creatieve levensstijl;

Bewust leven in plaats van overleven. Wat je eet is wie je wordt!

Voor mij was het een geschenk uit de hemel. Ik wist een tijdje niet waar ik het zoeken moest. De aarde en het daarin bezig zijn heeft mijn gedachten weer de andere kant uit gebracht. Ik kreeg ruimte in mijn hoofd. Er was nog wel verdriet maar ook troost.
HET BLOEIHUISJE

Onze ontmoetings- en broedplek maakt plaats voor creatievelingen, ambachtsvrouwen, ondernemers in spe, dromers en nieuwsgierigen!

 

Hier worden in co-creatie met vrouwen uit Zuidoost op ambachtelijke wijze kruiden, bloemen en planten uit onze tuin verwerkt tot onze Bloei & Groei-productenlijn: fantastische natuurlijke producten als badzouten, zalfjes, kruiden, tincturen en theeën.

 

Vanuit deze broedplek stimuleren en ondersteunen wij sociaal ondernemerschap, talentontwikkeling en activisme. Wij geloven dat grote dingen ontstaan uit kleine dingen.

 

Creatieveling, ambachtsvrouw, ondernemer in spe, dromer of gewoon nieuwsgierig? Sluit je aan!

JA, IK DOE MEE 🙂
cirkel
soap-1209344

Ben je geïnteresseerd in het afnemen van onze producten? Neem contact op met ons via info[at]bloeiengroei.org

TESTIMONIALS
Snezana Klobucar
Snezana Klobucar

‘Ik heb altijd zelf mensen geholpen, maar nu is het mijn tijd’

Dinar Velji
Dinar Velji

‘Ik wist niet dat het zo heerlijk was om met de grond bezig te zijn’

Faina Janzen
Faina Janzen

‘ Vroeger deden we wedstrijdjes wie had de grootste meloenen, al die leuke herinneringen komen nu weer bij me boven nu in op de tuinen ben’