Tuinen

Healing, Food & Community gardens

Onze tuinen zijn verspreid door Amsterdam Zuidoost. Op onze groene oases van rust kweken vrouwen zij aan zij verse groenten, fruit, kleurige bloemen, en geneeskrachtige kruiden. De oogst zorgt niet alleen voor verrukkelijke verse maaltijden, maar de kruiden en planten zijn ook de natuurlijke ingrediënten voor onze ambachtelijke producten.

Verscholen in het groen tussen Reigersbos en Holendrecht, op het terrein van de Gaasperdam Schooltuin, ligt het kloppend hart van Bloei & Groei.

Hier hebben we sinds 2014 een samenwerking met de Gaasperdam Schooltuin, de grootste educatieve tuin van Amsterdam. Deze prachtige locatie heeft een speciaal plekje in ons hartje omdat we hier onze eerste tuin gestart zijn. Op dit terrein staat ook een grote kas, een kwekerij, een kruidentuin, een kleine beestjestuin en een bijenkorf.

In 2017 is onze tweede tuin tot stand gekomen in een samenwerking met Eigen Haard bijgekomen. Zij hebben ons toegang gegeven tot de binnentuin van blok 10 in Venserpolder, waar we samen met vrouwen uit de buurt een prachtige moestuin zijn begonnen.

“Het is een plek om te ontmoeten en kennis uit te wisselen, maar ook om je even terug te trekken. Het is een plek om te leren, herinneringen op te halen, successen te vieren en samen even stil te staan bij wat er niet goed bloeit en groeit.”
Vrouwen helpen vrouwen in Amsterdamse healing garden

Op onze healing garden op de Gaasperdam Schooltuin fleuren vrouwen op.

Bekijk de video op AD.nl
Vrouwen helpen vrouwen - Video op AD.nl

Deze afbeelding linkt door naar de video op AD.nl

Tuinieren bij Bloei & Groei is:

Ontstressen van het alledaagse, en tot rust komen met je handen in de aarde;

Voordeel halen uit het telen en oogsten van je eigen voedsel;

Kennis over natuurlijk tuinieren, en persoonlijke begeleiding van vakkundige tuincoaches;

Een eigen teeltplan, waarin aandacht is voor groenten met een hogere voedingswaarde, zoals Tayerblad en Amsoi;

Een ontmoetingsplek voor vrouwen van ‘all walks of life’;

De start van een gezonde en creatieve levensstijl;

Bewust leven in plaats van overleven. Wat je eet is wie je wordt!

Schrijf je in voor seizoen 2021!

Bloei & Groei Academie

Wil je als Tuincoach aan de slag bij een Bloei & Groei tuin of andere groene projecten? In de Bloei & Groei academie leiden we op tot (assistent) tuincoach.

Schrijf je in voor de Bloei & Groei academie!
Locaties van onze tuinen

Gaasperdam

Benieuwd naar onze tuin in Gaasperdam? Vanwege de corona zijn wij momenteel niet regelmatig aanwezig. Mocht daar verandering in komen, geven wij je graag een rondleiding!

Tuin Gaasperdam - Bloei & Groei Amsterdam

Venserpolder

Benieuwd naar onze tuin in Venserpolder? Ook hier zijn wij in ons werkkloffie te vinden, maar dan op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen. Kom gerust langs voor een rondleiding!

Vensepolder tuin - Bloei en Groei
Samenwerkingstuinen

Hoptille & Huigenbos tuinen

Wij zetten ook op verzoek tuinen op voor bewoners. Zoals de Hoptilletuin en Huigenbos tuin voor de bewoners uit die wijk. Die is tot stand is gekomen in samenwerking met de Gemeente Amsterdam. Van het realiseren van de moestuin, het geven van groene workshops en het mobiliseren en begeleiden van bewoners in de wijk: Bloei & Groei pakt het op!

Wil je ook een Bloei & Groei tuin in jouw wijk?

Contact
“Voor mij was het een geschenk uit de hemel. Ik wist een tijdje niet waar ik het zoeken moest. De aarde en het daarin bezig zijn heeft mijn gedachten weer de andere kant uit gebracht. Ik kreeg ruimte in mijn hoofd. Er was nog wel verdriet maar ook troost.”
Join our cause!