Workshops

Workshop pijlers

Bloei & Groei workshops zijn ontspannend, leerzaam en een tikkeltje eigenwijs. Met enige regelmaat organiseren we workshops in de natuur of in één van onze Bloeiplaatsen in Gein en Venserpolder.

Onze workshops brengen inspiratie en verwondering: een DIY workshop, kruidenkunst, natuurbeleving, wildpluk wandelingen, culinaire- en schrijfworkshops etc. Het kost jou minimale inzet (1 dagdeel), en krijgt daar de maximale impact van een goed gevoel voor terug. En hoe lekker is het, om even uit de hectiek van de dag te ontsnappen.

Safe Space beleid 
Met onze workshops proberen we een veilige plek voor deelnemers te zijn. Oftewel: een safe space. Een plek waar je je thuis voelt en waar we rekening houden met de RIVM maatregelen. We vragen iedereen om bij binnenkomst hun handen te desinfecteren en de ruimte is ingericht voor 1,5 meter afstand. Op deze manier kunnen we ook in deze tijden ontspannen in een bloeiende omgeving.

Bekijk onze aankomende workshops en evenementen.

Unieke workshop als bedrijfsuitje
Ben je op zoek naar een unieke en boeiende activiteit in de prachtige natuur van Amsterdam Zuidoost voor je organisatie, team of vereniging? Bloei & Groei verzorgt ook workshops op maat. Voor meer informatie neem je contact op via jinwen@bloeiengroei.org.

Bekijk de aankomende workshops en evenementen.

Vraag informatie aan
Agenda

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

Soorten workshops

MaakWorkshop

Tijdens een MAAKworskhop leer je over het echte kruidenhandwerk in combinatie met het maken van een Bloei & Groei productenlijn.

Boost - Workshops Bloei & Groei

Boost

Sessies waarin we niet voor een vluchtig resultaat gaan, maar recht naar de wortels van ieders uitdaging. Voor wie op een keerpunt in het leven staat en die echte veranderingen wilt.

Groen - Workshops - Plukwandeling Bloei & Groei

Groen

Wild wandelingen in en rond Amsterdam Zuidoost. Ruik, voel, hoor, zie en proef de natuur. Voor wie natuurparels wilt ontdekken, natuurweetjes wilt opdoen en zich wilt onderdompelen in de natuur.

Creatief aan de slag tijdens de workshop - Bloei & Groei Amsterdam

Creatief

Sessies waarin we jouw creatieve zintuigen prikkelen met een beetje hulp van moeder natuur. Voor wie lekker met de handen bezig wilt zijn; en los wilt gaan met eigen creativiteit.

Helend - Workshop Bloei & Groei

Helend

In deze sessies onderzoeken we de overtuigingen en hindernissen die je ervan weerhouden om je leven te leven zoals je eigenlijk zou willen. Voor wie emotionele blokkades ervaart, in een negatieve spiraal zit en weer in harmonie wilt zijn met zichzelf én nieuwe stappen wilt zetten.

Culinaire workshop - Bloei & Groei

Culinair

Koken tussen de bomen, culinaire workshops. kruiden en gerechten ontdekken, kooktechnieken opdoen, kennis opdoen over gezond eten en een gezondere levensstijl.

MAAKworkshops

Ben je op zoek naar een unieke en boeiende activiteit voor je organisatie, team of vereniging? Net een

Tijdens een MAAKworkshop delen we onze kennis over het echte kruidenhandwerk in combinatie met het maken van een Bloei & Groei productenlijn.
We werken met basis ingrediënten allemaal uit onze eigen groene oase.
Door deel te nemen aan de MAAKworkshops leer je in 1 middag onder begeleiding van een vakkundig workshopdocent de kneepjes van het maak-vak en alles over de eigenschappen van planten, kruiden en bloemen en hoe je deze cosmetisch/ culinair/ medicinaal kan verwerken.
Ook draag je bij aan de missie van Bloei & Groei. Na afloop van deze workshop ga je naar huis met nieuwe opgedane skills, inspiratie en jouw zelfgemaakte product.

De MAAKworkshops zijn voor de tuindeelnemers & bloeiers, dit betekent dat zij voorrang hebben bij inschrijving op deze workshops.

Workshop locaties
Bloei & Groei Bloeihuisje

Bloeiplaats Gein is onze cosy huiskamer in Gein op steenworp van Park Gaasperzoom, met een kleine kruiden binnentuin. Het is een plek voor ontmoeting en ontspanning en wordt door enthousiaste vrijwilligers gerund. Er vinden hier workshops en buurt lunches plaats.

Bloeiplaats Venserpolder is de ontmoetingsplek op de Venserpoldertuin. We geven hier fotoworkshops en organiseren MAAKworkshops voor de community waar je natuurlijke producten leert maken zoals kruidentheeën, zeepjes en nog veel meer.

Wil je ook langskomen? Bekijk dan onze agenda.

Wil je als vrijwilliger een gastvrouw worden van Bloeiplaats Gein, heb je leuke workshopideeën of gewoon een vraag? Twijfel niet en mail naar community@bloeiengroei.org

Adres Bloeiplaats Gein

Wethouder Steinmetzstraat 6a (Hoek: Wethouder van Wijckstraat), Amsterdam

Adres Bloeiplaats Venserpolder

Albert Camuslaan 36-38, Venserpolder moestuin, Amsterdam