Doe mee

Word partner

Bloei & Groei creëert vruchtbare grond voor vrouwen die zichzelf, hun omgeving en buurt willen versterken. Wij stimuleren zelfredzaamheid, bewustwording en ondernemerschap zodat vrouwen hun volle potentieel kunnen realiseren.

Dit willen we niet alleen in Amsterdam Zuidoost doen, maar in heel Nederland en met zoveel mogelijk partners. Ben je geraakt door onze missie en wil je ook je schouders onder zetten? Dit kan op allerlei manieren, van samen een tuin opzetten, onze biologische oogst en ambachtelijke producten inkopen, etc. Wij zijn dol op bedenken, experimenteren en kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden!

Neem contact op met Ama Koranteng-Kumi via ama@bloeiengroei.org

Bloeien en groeien doe je samen! Bloei & Groei wordt ondersteund door de onderstaande fondsen en partners:

Samen een tuin opzetten?

Gemeenten, welzijnsorganisaties en verschillende woningcorporaties hebben hun waardering getoond voor de impact die wij kunnen maken in een wijk. Want een buurttuin heeft een positieve impact op je omgeving. Onze succesvolle aanpak is gebaseerd op meer groen in wijken, saamhorigheid creëren in de wijk, de gezondheid en welzijn van bewoners bevorderen, het kunnen verbouwen van eigen voedsel, de leefbaarheid en de sociale cohesie in de buurt bevorderen. In het voorjaar van 2018 werd een Bloei & Groei binnentuin gerealiseerd in Venserpolder in samenwerking met woningcorporatie Eigen Haard. Tussen november 2018 en juni 2019 zijn er 3 buurttuinen in opdracht van Stadsdeel Amsterdam Zuidoost succesvol opgezet en begeleid volgens onze tuin methodiek.

Samen een tuin opzetten met Bloei & Groei
“De mensen van Bloei & Groei hebben een hart voor de buurt en een hart voor groen. Door hun inzet wordt de buurt innerlijk en uiterlijk een stuk vrolijker!”
- Robbin Pennings, Projectmanager ontwikkelbuurten bij Gemeente Amsterdam
Doneer aan Bloei & Groei

Net als iedereen heeft de coronacrisis ook onze organisatie geraakt. We zijn positief ingesteld en blijven focus houden: wat kan wel? Hoe blijven we veerkrachtig?

Bloei & Groei kan jouw hulp goed gebruiken. Dit is de plek waar vrouwen tot rust komen en gezond(er) kunnen leven. Geloof jij in Bloei & Groei? Steun ons en support our cause!

Doe mee en doneer hier!

Kaira Illustratie
Voorbeelden van onze succesvolle aanpak

OMOOC Beter Openbaar Bestuur // Samenwerking met Bloei & Groei bij het ontstaan van een buurtmoestuin

De vrouwen van Venserpolder - Documentaire Bloei & Groei

Laat je inspireren door onze tuiniersters in de documentaire De vrouwen van Venserpolder.