Levering & Verzending

Levering
Wij doen zorgvuldig ons best de bestelling zo spoedig mogelijk bij u af te leveren. We zijn een kleine organisatie, waardoor het een aantal dagen kan duren voordat het pakketje verstuurd wordt. Mocht het haast hebben, neem dan contact op met info@bloeiengroei.org en dan kijken we of het sneller kan.

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen:
€4,60 voor de pakketjes die door de brievenbus passen. (Maximum formaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm – maximum gewicht: 2 kg).
€ 7,25 voor bestellingen die niet door de brievenbus passen. (Maximum formaat: 100 x 50 x 50 cm).

Verzending
Verzending verloopt via de postbode of pakketbezorger van POSTNL. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 18:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen. De coronacrises raakt iedereen, dus ook het verzendproces.

Contactloos bezorgd
De bezorgdiensten nemen extra maatregelen om klanten en bezorgers zo goed mogelijk te beschermen, zo zullen zij bestellingen zoveel mogelijk contactloos bij je bezorgen.

Haal jouw favoriete producten op bij Bloeiplaats Venserpolder
Je kunt je favoriete spullen ook -op aanvraag- ophalen bij de Bloeiplaats in onze Venserpolder moestuin. Voor het winterseizoen is de tuin niet altijd open, dus neem even contact met ons op via info@bloeiengroei.org of 06-82008030 en dan spreken we een moment af en zorgen dat het klaar staat. Adres Bloeiplaats Venserpolder: Albert Camuslaan 36-38, Venserpolder moestuin, Amsterdam.

Garantie & Klachten

Voor alle artikelen geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer je een artikel hebt gekocht waarbij dit niet het geval is, bieden we zo snel mogelijk een passende oplossing.  Neem hiervoor contact op met info@bloeiengroei.org.

Is het probleem met het artikel jouw eigen schuld? Dan heb je geen recht op gratis vervanging. Heb je het artikel normaal gebruikt maar is het gewoon versleten? Ook dan heb je geen recht op gratis reparatie of vervanging.

Naast de wettelijke garantie geldt voor bepaalde artikelen de fabrieksgarantie. Een fabrieksgarantie is een extra garantie die wordt gegeven door de importeur of fabrikant. De fabrieksgarantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch kan het voorkomen dat een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Klachten
Indien je een klacht hebt over onze producten of onze service, dan kun je contact opnemen. We zullen binnen 14 dagen inhoudelijk reageren.

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@bloeiengroei.org. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling bijvoorbeeld via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil.

Retouren & Ruilen

– Vanwege hygiëne reden is het niet mogelijk om onze producten te retourneren.

– Een kapot artikel ontvangen? Neem contact op met info@bloeiengroei.org.

Bedenktijd (herroepingsrecht)
Je kunt de bestelling meteen terugsturen zonder dit eerst aan ons te melden. In dit geval geldt een termijn van 14 kalenderdagen na ontvangst van de bestelling.

Terugbetaling
Wij betalen je zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsverklaring, het totale aankoopbedrag inclusief leveringskosten terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Wij betalen terug met hetzelfde middel als waarmee jij betaald hebt, inclusief de standaard verzendkosten en/of andere kosten. Wanneer slechts een deel van de bestelling wordt geretourneerd, zullen deze verzend- en overige kosten niet worden terugbetaald.

Bedenktijd/retour
Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, je hebt het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag gecrediteerd. Enkel de kosten voor het retour sturen van je adres naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Bloei & Groei  geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@bloeiengroei.org. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan je doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Product ruilen?
Wilt je je ongeopende en ongebruikte product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Je kunt hiervoor contact opnemen met info@bloeiengroei.org. Wel draag je zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@bloeienegroei.org of 06-82008030. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.