Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Talk – Food Sporen

19 november 2020 @ 20:00 - 21:30

Met o.a. Melissa Korn (Ik eet cultuur), Lelani Lewis (Code Noir) en One’sy Muller (This Girl Can Cook)
Om 20.00 uur via ZOOM

Eten is belangrijk: wat we eten, de manier waarop we het bereiden en de associaties en emoties hierbij. Het geeft ons betekenis en ‘it feeds our soul’.
In deze online talk gaan we in gesprek met Melissa Korn (Ik eet cultuur), Lelani Lewis (Code Noir), en One’sy Muller (This Girl Can Cook) over de betekenis die we aan eten geven, ook in relatie tot identiteit, spiritualiteit en cultuur.
Sprekers:
Lelani Lewis is chef-kok en culinair activist. Met haar artistiek project Code Noir onderzoekt ze de historische context van ons voedsel. Code Noir is een culinaire reis door de koloniale geschiedenis en wereldwijde handelsroutes.
Melissa Korn is oprichter van Ik eet cultuur, waarmee zij de betekenis van cultuur en identiteit door de lens van eten onderzoekt.
One’sy Muller is radio DJ bij NPO Radio 2. Naast dat zij een liefde heeft voor soulmuziek, is soul food ook part of her business. Met haar zus Tewa heeft ze het kookplatform This Girl Can Cook opgericht waarbij oma’s authentieke Surinaamse recepten worden gewaarborgd of een gezonde twist krijgen.

Deze online talk is een onderdeel van ons nieuwe slow food programma “Not just a meal”

Gegevens

Datum:
19 november 2020
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://www.facebook.com/events/682088746073165

Organisator

Bloei & Groei
Telefoon:
06-82008030
E-mail:
community@bloeiengroei.org
Site:
https://www.bloeiengroei.org/