Tuinen

De tuinen van Bloei & Groei

Onze tuinen zijn verspreid door Amsterdam. Op onze groene oases van rust kweken wij zij aan zij verse groenten, fruit, kleurige bloemen en geneeskrachtige kruiden. De oogst zorgt niet alleen voor verrukkelijke verse en gezonde maaltijden, maar ook voor verbinding en community.

De Gaasperdam Schooltuin was de eerste tuin locatie waar Bloei & Groei begon in 2014.  Hierdoor heeft deze locatie een speciaal plekje in ons hart. Daarna startte de binnentuin In Venserpolder. Ondertussen hebben we in samenwerking met de gemeente Amsterdam twee tuinen opgezet in Huigenbos en Hoptille. Dit jaar startten drie nieuwe locaties in Osdorp, Hogevecht en het Nelson Mandela park!

Wist je dat Bloei & Groei twee soorten tuinen kent? Lees hieronder meer over onze Healing- en Community Gardens. 

Healing Gardens

De plek waar vrouwen zich kunnen ontwikkelen en (opnieuw) tot bloei komen. Vrouwen die in een rustige omgeving aan zichzelf willen werken en haar directe omgeving. Het zijn groene oases waar je met je handen in de aarde kunt opladen. Tuinier ervaring is niet nodig. Ondersteuning vindt plaats door een tuincoach en een Bloeicoach.

Locaties:

  • Gaasperdam
  • Osdorp
Meld je aan voor de Healing Garden!
Vrouwen helpen vrouwen - Video op AD.nl

Deze afbeelding linkt door naar de video op AD.nl

Community Gardens

Onze Community Gardens zorgen ervoor dat jouw buurt gaat bloeien. Een groene oase in de buurt voor gezondheid, welzijn en verbinding. Bij jou om de hoek de mogelijkheid om eenvoudig je eigen groenten te verbouwen, medebewoners te ontmoeten, te ontspannen en tot rust te komen. En dat is zeker in deze tijd hard nodig! Tuinier ervaring is niet nodig en iedereen is welkom. Ondersteuning vindt plaats door een tuincoach en community coördinator.

Locaties met een Community Garden:

  • Huigenbos
  • Hoptille
  • Hogevecht
  • Nelson Mandela park

Wil jij ook graag een Community Garden in jouw buurt? Neem dan contact met ons op via info@bloeiengroei.org

Meld je aan voor de Community Garden!

Deze afbeelding linkt door naar de video over onze Community Garden in Hoptille.

“Voor mij was het een geschenk uit de hemel. Ik wist een tijdje niet waar ik het zoeken moest. De aarde en het daarin bezig zijn heeft mijn gedachten weer de andere kant uit gebracht. Ik kreeg ruimte in mijn hoofd. Er was nog wel verdriet maar ook troost.”
Samenwerkingstuinen

Gift of Colour Zuidoost

Gift of Colour Zuidoost is een samenwerking tussen kunstenaar Claudy Jongstra en Bloei & Groei.

Gift of colour is een groot landelijk  project waarbij lokaal gewerkt wordt aan het realiseren van natuurlijke grondstoffen die door verschillende textiel ambachten omgezet worden in prachtige producten zoals kleding en kunst. Helemaal lokaal, ecologisch en duurzaam.

De tuin in het Nelson Mandela park is het startpunt voor het project Gift of Colour. Onder leiding van Bloei & Groei wordt een groene oase gerealiseerd met een verfplantentuin, kleurrijke bloemenweide en een moestuin. Iedereen is welkom!

Er zijn moestuinen beschikbaar voor bewoners uit de buurt.
Hier kun je ontspannen met je handen in de aarde en eigen gezonde groentes en kruiden telen.

De tuinen worden zowel beheerd door vrouwen uit de Bloei & Groei Academy, als jongeren van de ROC TOP.  Het wordt een plek om te ontmoeten, ontdekken, leren en doen. Naast het werken in de tuin is er ruimte voor workshops over textiel ambachten, het delen van verhalen en kennis over kleur, cultuur en tradities.

De aanmeldingen voor Gift of Colour tuin zijn 2021 zijn gesloten. Binnenkort meer informatie over tuinieren in 2022. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor de Gift of Colour tuin!

Hoptille & Huigenbos tuinen

Wij zetten ook op verzoek tuinen op voor bewoners. Zoals de Hoptilletuin en Huigenbos tuin voor de bewoners uit die wijk. Die is tot stand is gekomen in samenwerking met de Gemeente Amsterdam. Van het realiseren van de moestuin, het geven van groene workshops en het mobiliseren en begeleiden van bewoners in de wijk: Bloei & Groei pakt het op!

Wil je ook een Bloei & Groei tuin in jouw wijk?

Contact
03042_bloeiengroei
Tuinieren bij Bloei & Groei is:

De Healing gardens zijn een ontmoetingsplek voor vrouwen van ‘all walks of life’;

De Community gardens zijn de ontmoetingsplek voor alle medebewoners uit de buurt;

Ontstressen van het alledaagse, en tot rust komen met je handen in de aarde;

Voordeel halen uit het telen en oogsten van je eigen voedsel;

Kennis over natuurlijk tuinieren, en persoonlijke begeleiding van vakkundige tuincoaches;

Een eigen teeltplan, waarin aandacht is voor groenten met een hogere voedingswaarde, zoals Tayerblad en Amsoi;

De start van een gezonde en creatieve levensstijl;

Bewust leven in plaats van overleven. Wat je eet is wie je wordt!

Bloei & Groei heeft een aantal basiswaarden die het DNA zijn van onze organisatie. Onze waarden geven richting aan ons gedrag en keuzes, als organisatie en als individuen.

Ter ondersteuning van onze filosofie en waarden, hanteren wij een gedragscode, huishoudelijke reglementen voor de tuin deelnemers en is er een klachtenprotocol.

Schrijf je in voor seizoen 2022!
“Het is een plek om te ontmoeten en kennis uit te wisselen, maar ook om je even terug te trekken. Het is een plek om te leren, herinneringen op te halen, successen te vieren en samen even stil te staan bij wat er niet goed bloeit en groeit.”
Locaties van onze tuinen

Gaasperdam

Benieuwd naar onze tuin in Gaasperdam? Vanwege de corona zijn wij momenteel niet regelmatig aanwezig. Mocht daar verandering in komen, geven wij je graag een rondleiding!

Tuin Gaasperdam - Bloei & Groei Amsterdam

Venserpolder

Benieuwd naar onze tuin in Venserpolder? Ook hier zijn wij in ons werkkloffie te vinden, maar dan op maandag-, woensdag- en vrijdagmorgen. Kom gerust langs voor een rondleiding!

B&G - Moestuinmarkt - Klein - 05.06.20 - Credits.Vere Maagdenberg-233

Osdorp

Benieuwd naar onze tuin in Osdorp? Vanwege de corona zijn wij momenteel niet regelmatig aanwezig. Mocht daar verandering in komen, geven wij je graag een rondleiding!

Kopie van P1010366

Hogevecht

Benieuwd naar onze Community Garden in Hogevecht of wil jij ook mee tuinieren? Neem dan contact met ons op via info@bloeiengroei.org

moestuin_holendrecht

Gift Of Colour Zuidoost

Benieuwd naar de Gift of Colour tuin in het Nelson Mandela park? Wij tuinieren elke maandag en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur. Kom gerust een keer langs om mee te helpen en/of voor meer info!

81a98852-b08c-4098-9265-0e05a2916ed2
Join our cause!