Gift of Colour Zuidoost: een samenwerking tussen Claudy Jongstra en Bloei & Groei.

Bloei & Groei opent in samenwerking met kunstenaar Claudy Jongstra een nieuwe tuin in het Nelson Mandelapark genaamd Gift of Colour Zuidoost.   

In het Nelson Mandelapark realiseren wij een verfplantentuin, kleurrijke bloemenweide én een moestuin voor bewoners. De pijlers van de tuin worden ecologie, textiel tradities en een lokale maakindustrie. Deze tuin is het startpunt van het landelijke project Gift of Colour door Claudy Jongstra met partners.

De oogst van de verfplanten zijn de natuurlijke ingrediënten voor het verven van wol en textiel. Als aanvulling op de tuin komt er een atelier met een winkel in de Amsterdamse Poort. Dit atelier is een leer- en werkplaats voor textiel ambachten en hier worden straks de interieurartikelen gemaakt en verkocht.

De tuin wordt beheerd door Bloei & Groei en jongeren van ROC TOP en diverse organisaties. Iedereen is welkom! Naast het werken in de tuin is er ruimte voor workshops over o.a. textiel ambachten.

Ook studenten van verschillende (mode-)opleidingen kunnen hier leren en werken onder begeleiding van ontwerpers van aangesloten partners. Verder is er ruimte voor programmering over ambacht en cultureel erfgoed, circulair en ecologisch produceren en het bevorderen van een duurzame kledingindustrie.

De samenwerking met Bloei & Groei zal fundamentele kennis ontwikkelen voor het opschalen en aanpassen van het project Gift of Colour naar andere steden over de hele wereld.

Een eigen tuintje voor bewoner en lokale organisaties

Belangrijk voor deze nieuwe community tuin: er zijn nog moestuinen beschikbaar voor bewoners uit de buurt.
Hier kun je ontspannen met je handen in de aarde en eigen gezonde groentes en kruiden telen.

Lokale organisaties kunnen zich ook inschrijven. Werk jij bijvoorbeeld bij een buurthuis of opvang vlakbij het Nelson Mandelapark en lijkt het je heerlijk om met je collega’s of bezoekers samen een tuintje te beheren? Geef je dan meteen op!

Klik hier om je aan te melden voor 7 mei voor een tuintje.


Bloei & Groei: impact door samenwerking

Bloei & Groei creëert vruchtbare grond voor vrouwen die zichzelf, hun omgeving en buurt willen versterken. Dit willen we verder uitbreiden in Amsterdam met zoveel mogelijk partners. Ben je geraakt door onze missie en wil je er ook je schouders onder zetten?
Neem dan contact op met Ama Koranteng-Kumi via ama@bloeiengroei.org