De Gezichten van Bloei & Groei: Gabriëlla Faneyter

In deze reeks maak je kennis met het team achter Bloei & Groei. Wat doe je bij Bloei & Groei en wat krijg je nu voor elkaar in coronatijd? 

Deze week zitten we aan de digitale tafel met Gabriëlla, onze communicatie manager.

Hoi Gabriëlla, wat doe je bij Bloei & Groei?

Ik ben verantwoordelijk voor de communicatie, van strategie tot uitvoering. En zorg ervoor dat Bloei & Groei als organisatie meer zichtbaarheid krijgt en in contact blijft met de verschillende doelgroepen, van bewoners tot partners. Dat doen we via onze website, flyers en nieuwsbrieven. Maar ook een krantenartikel of leuk interview in de media . Kortom, een job met veel afwisseling!

De missie van Bloei & Groei is het vergroten van de veerkracht en zelfredzaamheid van de vrouwen. Dat spreekt mij enorm aan: keuzes hebben in het leven geeft vrijheid. En dat geeft weer ruimte om te ervaren en te groeien.

Wat voor invloed heeft corona op jouw werk?
Net als iedereen overviel de coronatijd mij ook. Alles veranderde in korte tijd en als organisatie  ben je afhankelijk van de richtlijnen van de overheid. Dit betekent snel schakelen en heldere communicatie. In deze tijd speelt onzekerheid, angst en onduidelijkheid. In mijn rol is het cruciaal de behoeftes goed aan te voelen: dat je weet wat je communiceert, aan wie en op welk moment.

We zagen in dat Bloei & Groei juist nu, meer dan ooit, de healing en foodgarden kan zijn. Waar de vrouwen komen om te ontstressen in deze moeilijke tijd en zelfvoorzienend te zijn in hun eigen voedsel. En dat we zowel offline als online dit verhaal delen en elkaar blijven inspireren. 

Ik ben blij dat het gelukt is om zowel de deelnemers en onze partners op een warme en heldere manier te informeren over onze werkwijze in coronatijd. Wij richten ons op wat nog wel kan.  

Nu zit je thuis in ‘quarantaine’. Omschrijf een dag in het leven van Gabriëlla, hoe ziet die eruit?
In de ochtend beginnen we met thee, veel thee.  Dan de hond uitlaten. Dan ga ik de routines opstarten: mijn kids (Maxwell en Sènami)  klaar maken voor schoolwerk: mijn zoon heeft om 8:30 uur zijn eerste zoom-meeting. En zodra de kinderen gesetteld zijn, dan ga ik zelf aan de slag. Als zzp’er heb ik vaste uren en werk ik op projectbasis. Denk aan video meetings, telefoontjes en bezig zijn met het verder uitwerken van mijn eigen bedrijf. Ik spreek dagelijks mijn moeder, we hebben een hele goede band.  

Verder werk ik vrijwillig als voorzitter van de ouderraad voor de basisschool van mijn kinderen. Het is deze periode drukker dan normaal door alle onzekerheid die er bij de ouders leeft. Daarnaast ben ik fulltime corona schooljuf en dan is er altijd dat huishouden ;). 

Hoe combineer je worklife met privé?
Een goede dagindeling maken en die duidelijk communiceren binnen het gezin scheelt vaak een hoop. Het is balanceren. De ene dag lukt het beter om te combineren en de andere dag totaal niet. Ik werk door de corona op de gekste tijden. Als er dagen zijn dat werk echt af moet, sluit ik mij volledig af in een andere ruimte. Ik heb gelukkig een geweldige man, die thuis ook veel doet. Wij zijn een goed team.

Wie/Wat inspireert jou in deze tijd?
Ik haal inspiratie uit mijn vriendinnen. Een daarvan is Roos, zij bezit zo’n bijzondere persoonlijkheid, die ik het beste kan omschrijven als slim, oneindig liefdevol en kalm.

Heb je nog een tip voor ons?
Wat mij helpt is een overzicht te maken: wat zijn de dingen die moeten gebeuren deze week? En welke dingen zouden mij energie kunnen geven? Plan die ook in. Een andere tip: Ik ben gek op thee. Mijn laatste thee sensatie is de smaak Harmony: groene thee met peer (Kruidvat). Verder vind ik rust belangrijk, wat mij altijd ontspant zijn kaarsjes in huis. Ik steek ze bijna dagelijks aan, of het nou s ochtends is of s avonds is, het kan altijd!

Dank je wel Gabriëlla! 

Om de twee weken stellen we een gezicht van Bloei & Groei aan jullie voor! Blijf ons volgen via onze website, Facebook en Instagram.