De Gezichten van Bloei & Groei: Clea Conijnenberg

In deze reeks maak je kennis met het team achter Bloei & Groei. Wat doen ze bij Bloei & Groei.

Deze week zitten we aan de digitale tafel met ons nieuwste bloeier Clea Conijnenberg, onze community- & tuincoach.

Hoi Clea, wie ben jij?
Ik ben de nieuwe community- en tuincoach bij Bloei & Groei. Ik ben in Suriname geboren en kom uit een warm gezin van 8 kinderen. Ikzelf heb 2 kinderen, te weten Jorg een zoon van 21 jaar, Enid een dochter van 27 jaar en een kleinzoon Jeahnio van 7 jaar.

De afgelopen 15 jaar heb ik als coach en begeleider voor verschillende organisaties in het sociale domein gewerkt. Ook heb ik meegewerkt aan het opzetten van een buurtmoestuin met bewoners in Amsterdam West.”

Wat doe je bij Bloei & Groei en waarom?
“Bij Bloei & Groei komt alles voor mij samen. Mijn passie voor tuinieren en mijn achtergrond als empowerment coach. Die combinatie trok me aan bij Bloei & Groei. Dat mensen vanuit eigen kracht kunnen blijven functioneren en kunnen groeien en bloeien, daar doe ik het voor.”

Wat inspireert jou?
De ongerepte natuur, de pure smaak van eigen verbouwd voedsel en creativiteit van mensen inspireren mij. Authenticiteit als levensthema boeit mij heel erg. Het volgen van je levenspad en hierbij trouw blijven aan jezelf. Wat mij ook inspireert is alles wat de geest ontspant en energie geeft, zoals mediteren en yoga.”

Heb jij nog een leuke tip voor dit bloeiseizoen of een eerste projectje?
Het zou leuk zijn om de originele smaak van eten vaker te kunnen proeven op de tuin, daarom wil ik proberen een leemoven te bouwen, samen met een deskundige en een paar dames van de tuin, die het ook inspireert. Leer me het zelf doen is mijn motto. Met een leemoven kun je buiten bakken zelfs in de winter, zoals pizza, brood, pom, pastei, cake en nog veel meer lekker eten.

Dank je wel Clea! 

Elke maand stellen we een gezicht van Bloei & Groei aan jullie voor! Blijf ons volgen via onze website, Facebook en Instagram.