Tuin van Bloei & Groei

Meld je aan voor een nieuw seizoen Bloei & Groei Academie!

Na een succesvolle eerste editie gaan wij met trots van start met een nieuw seizoen Bloei & Groei academie: een werk- en leeromgeving voor vrouwen die door middel van ‘groen’ bewuster, zelfredzamer en veerkrachtiger in het leven willen staan.

De Bloei & Groei academie biedt cursussen waarmee je aan een betekenisvolle relatie met de natuur bouwt, en skills, kennis en inspiratie opdoet voor nieuwe mogelijkheden, professioneel en persoonlijk!  

Amsterdam Zuidoost is onze uitvalsbasis, waar het zoemt van de kennis over planten, kruiden en (moes)tuinieren. Niks mooier dan een bloeiplaats te zijn voor kennisdeling, nieuwe perspectieven, experiment en samenwerkingen.

Voor de invulling van onze cursus – de Groene Kweekvijver – hebben we een dream team samengesteld en onze krachten gebundeld met de Amsterdams-tak van Cityplot, een internationaal stadslandbouw collectief.

Groene kweekvijver – opleiding tot (Assistent) Tuincoach

Ja, ik meld mijzelf aan!

De Groene Kweekvijver is voor 10 gemotiveerde vrouwen  – met of zonder groene vingers. In deze cursus word je opgeleid tot (assistent) tuincoach en kun je aan de slag op een Bloei & Groei tuin of een ander project.

Je leert alle ins en outs van een moestuin opzetten en beheren; o.a. een (moes)tuin ontwerp maken, een teeltplan maken voor een moestuin met groenten, kruiden, en (eetbare) bloemen, over compost & bodem, gereedschap gebruiken en nog veel meer.

Wat gaan we doen?

De Groene Kweekvijver bestaat uit 9 groene lessen en 4 Bloeisessies van april t/m oktober 2020. De groene lessen worden gegeven door Ann Doherty (Cityplot) en Astrid Blank gidst je met wandelingen door de natuur van Zuidoost. 

De Bloei sessies zijn gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groen leiderschap en worden gegeven door workshop leiders Yinske Silva en Rellie Telg. 

Programma van april t/m oktober 2020

 • Twee keer per maand theorieles op de donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur  (met uitzondering van feestdagen)
 • Vier Bloeisessies voor je persoonlijke ontwikkeling op een zaterdagmiddag  14.00 tot 16.30 uur 
 • Wekelijks 1 dagdeel praktijk op een Bloei & Groei tuin in Venserpolder, Gaasperdam of Hoptille
 • Excursies naar de Bloei & Groei tuinen en naar de Tuinen van West
 • Wildwandelingen met een gids om de prachtige natuur van Amsterdam Zuidoost te ontdekken

Wat levert de cursus  voor jou op?

 • Je doet kennis en vaardigheden op over natuurlijk (moes)tuinieren
 • Je leert over onderwerpen als; planten, kruiden en bloemen, zaaigoed en zaaitechniek, snoeitechnieken, compost en waterbeheer en alternatieve plaagbestrijding
 • Je leert vanuit deze principes op basisniveau een tuinplan opstellen, een tuin aanleggen én onderhouden
 • Je leert over het ergonomisch gebruik en onderhoud van gereedschap en tuinmaterialen
 • Je leert de werkwijze van Bloei & Groei
 • Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en ontdekt nieuwe mogelijkheden
 • Je trekt zeven maanden op met andere inspirerende vrouwen die verandering met groen willen
 • Mede door de excursies en workshops vergroot je je netwerk
 • Na afronding van de Groene Kweekvijver cursus ontvang je een certificaat
 • Na afronding van de Groene Kweekvijver cursus kun je doorstromen naar de cursus Tuincoach
 • Je wordt gedurende het hele project begeleid door onze tuincoaches en workshopdocenten
 • Na deze 7 maanden ben je sterker in groen, je netwerk is vergroot en kan je op onze tuinen aan de slag of bij andere groene projecten

Lesrooster de Groene Kweekvijver

Exacte programmadata volgen.

Praktische vragen

Waar? Het Bloeihuisje (Wethouder Steinmetzstraat 6a) en de diverse tuinen van Bloei & Groei in Amsterdam Zuidoost.
Voor? Gemotiveerde vrouwen uit Amsterdam-Zuidoost met of zonder groene vingers die met groen meer in het leven willen!
Kosten? 45,- met Stadspas of minima inkomen. 100 euro zonder stadspas*. 

Deze kosten dekken jouw deelname aan de Groene Kweekvijver inclusief alle lessen met een gezonde lunch, praktijk begeleiding, en excursies. Tijdens het oogstfeest krijg je een certificaat van deelname uitgereikt.

* Na het voltooien van deze cursus krijg je €20 euro terug. 
* Betaling in twee termijnen is mogelijk

HET TEAM

Ann Doherty

Afbeeldingsresultaat voor ann doherty

Ann Doherty is oprichter en coordinator  van de Amsterdam-tak van Cityplot en de vrouw achter CSA Tuinen van West. Ze heeft  heeft een lange geschiedenis achter de rug mbt voedsel telen in de stad. Ze is vooral gek op zaden, kruiden, bijen en wormen. Cityplot is is vereerd om samen te werken met de vrouwen van Bloei & Groei. Samen gaan we de stad nog groener en socialer maken!

Astrid Blank

Astrid Blank is Tuincoach en workshop docent bij Bloei & Groei, en heeft een passie voor koken en kruiden. Ze maakt onderdeel uit van het culinaire team van Restaurant C in Amsterdam. Ze deelt haar kennis over kruiden en planten door inspirerende wildwandelingen in de natuur van Zuidoost.

Yinske Silva

Yinske Silva, werkt jarenlang als zangeres, (stem)coach en workshopleider. Voor Bloei & Groei verzorgt ze sinds 2016 workshops over persoonlijke ontwikkeling. Op dit moment is ze ook in opleiding tot Provocatief Coach. Met haar organisaties, IMPACT en metStem richt ze zich op stemcoaching en impactvol presenteren. Haar stijl is open, hartelijk, to-the-point, nuchter en enthousiasmerend.

Rellie Telg

Afbeeldingsresultaat voor rellie telg

Rellie Telg is woordkunstenaar en zal voor de Bloei & Groei academie de workshop creatief & helend schrijven geven.Haar bio in de Poëziebusbundel van 2017 luidt:

Zij is niet haar naam, huidskleur of beroep… Graag blaast zij stillevens leven in met haar pen. Creëert zij nieuwe werelden met wat zij onderweg vindt. Bouwt zij woordbruggen van haar hart naar de jouwe. Met haar gekleurde bril serveert zij het alledaagse in een nog onbekend jasje.

Aanmelden

Ligt jouw hart echt bij groen en tuinieren? Wil je meer kennis, vaardigheden en inspiratie opdoen? Aan je persoonlijke ontwikkeling werken en nieuwe mogelijkheden ontdekken? Schrijf je dan in! 

Ja, ik wil mezelf aanmelden!

 

Heb je nog vragen? Twijfel niet, pak de telefoon en bel naar 06 47407919 of mail naar info@bloeiengroei.org om jezelf op te geven. 

De Groene kweekvijver is een samenwerking met: