Venserpolder Projectleider (12 uur per week, met kans op uitbreiding)

Bloei & Groei zoekt een stevige projectleider die onze visie daadkrachtig organiseert en uitvoert en oog heeft voor de belangen van bewoners en samenwerkingspartners. 

Wie we zijn

We zijn een gemeenschap van vrouwen met een pioniersgeest. We werken met en in de natuur om de mentale, emotionele, fysieke en sociale weerbaarheid van vrouwen te bevorderen. Bloei & Groei is in 2014 als pionierend buurtinitiatief in Amsterdam Zuidoost opgericht voor een alternatieve buurtgerichte aanpak op (mentale) gezondheid, vrouwen empowerment en welbevinden.  Inmiddels zijn we op 6 tuinen actief en bereiken we ruim 400 bewoners in Amsterdam Zuidoost en Nieuw-West.

 

Onze missie 

We tuinieren samen om mensen en buurten te laten opbloeien. Vanuit de pijlers food, healing en community ontwikkelen we groene oases waar bewoners zichzelf ontwikkelen, veerkracht opbouwen en zich inzetten voor duurzame positieve impact in hun omgeving en de buurt. 

Om dit te bereiken hebben we twee tuintrajecten en een Academie:

Healing gardens

Hier komen veerkrachtige vrouwen tot bloei en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Ver weg van de dagelijkse zorgen en hectiek, ervaar je de pure smaak en voldoening van zelf verbouwd voedsel. Met je handen in de aarde, voel je de ontspannende en helende werking van de natuur. De tuincoach en bloeicoach begeleiden deelneemsters bij het tuinieren en op persoonlijk vlak.

 

Community gardens 

Deze buurttuinen waar iedereen van jong tot oud kan tuinieren, worden opgezet door vrouwen. Ontwikkeling van tuindeelnemers gaat hand in hand met de ontwikkeling van de wijk. We kweken zo niet alleen voedsel om zelfvoorzienend te zijn, maar zorgen bovenal voor duurzame verbinding in de buurt.

 

De Bloei & Groei Academie 

De academie is in 2019 gestart en is de plek waar de vrouwen worden opgeleid tot (assistent) tuincoach en allerlei cursussen op het snijvlak van groen, sociaal en persoonlijke ontwikkeling kunnen volgen. Vanuit de academie kunnen vrouwen aan de slag op een Bloei & Groei moestuin of in de buurt.

 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het overkoepelend coördineren, het bouwen van duurzame relaties en verder professionaliseren van onze Venserpoldertuin.
Kwaliteit, impact en duurzame zelfredzaamheid staan centraal.

Op de Venserpolder werken we zowel met het healing als het community tuintraject.
Dit maakt dat de Venserpoldertuin onze meest bijzondere en uitgebreidste tuinlocatie is. Naast individuele tuintjes, is er ook een productie tuin, moestuin markten en een maakplaats voor producten. 

Je zal vanaf januari 2022 een klein team aansturen en hebt daarbij oog voor de ontwikkeling van het team.  Je hebt stevige projectmanagement vaardigheden en weet door jouw strategisch inzicht en coachend leiderschap onze doelstellingen te realiseren. Door je praktische én frisse blik kun je onze visie daadkrachtig vertalen naar de praktijk. 

Je bent ook de inhoudelijk gesprekspartner voor de (bestaande) relaties met buurtpartners en de gemeente. Jij ziet nieuwe kansen en initieert nieuwe samenwerkingen ten goede voor deze tuin, Bloei & Groei en de buurt.

Wat vragen we jou?

 •     Aantoonbare en stevige projectmanagement vaardigheden.
 •     Uitstekende organisatorische en coördinerende vaardigheden.
 •     Je hebt goede communicatieve vaardigheden, waardoor je vertrouwen wekt: je kunt goed luisteren en hebt oog voor de noden en wensen van bewoners, partners en gemeente.
 •     Je kunt strategisch nadenken en legt snel verbanden tussen ontwikkelingen in Venserpolder en de missie van Bloei & Groei.
 •     Je bent in staat om jouw team te motiveren om de hoogste kwaliteit te bereiken.
 •     Je denkt in oplossingen, kunt snel schakelen en weet het overzicht te houden.
 •     Je draagt de waarden van Bloei & Groei uit en je weet deze haarfijn te vertalen naar de praktijk.
 •     Je hebt een positieve instelling en draagt actief bij aan onze pionierende organisatie en sociale missie.
 •     Affiniteit met Venserpolder en/of Amsterdam Zuidoost is een grote pré.
 •     Je bent 2 à 3 dagen per week beschikbaar.
 •     Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
 •     Je hebt een goede beheersing van MS Office.
 •     Pré: ervaring met online projectmanagement tools

 

 Wij bieden

 •   Een uitdagende parttime functie met grote kans op uitbreiding van uren bij een groeiende organisatie. 
 •   Werken in het mooiste stadsdeel van Amsterdam en bijdragen aan de bloei van mensen en buurten. 
 •   Veel afwisseling, verantwoordelijkheid en ‘groen’. 
 •   Een 1-jarig contract of zzp-overeenkomst en reiskostenvergoeding
 •   Een fijne, informele werkomgeving waar ruimte is voor groei en ontwikkeling.

 

Laat van je horen!

Ben jij de persoon die wij zoeken? Dat is mooi! Stuur dan je CV en een korte motivatie voor 17 januari 2022 t.a.v. Ama Koranteng-Kumi: info@bloeiengroei.org

Nog vragen over de functie? Neem gerust telefonisch contact op met Ama Koranteng-Kumi (06-47407919)