Bloei & Groei zoekt tuincoaches voor haar (nieuwe) locaties in Zuidoost

Bloei & Groei zoekt een bevlogen tuincoach met kennis van moestuinieren 

Ben jij een ervaren tuinder met een sociaal hart, die zowel de tuin als mensen tot bloei laat komen? Heb je feeling met Amsterdam Zuidoost en kennis van ecologisch tuinieren? Vind je het leuk om mensen te begeleiden? Wil je je kennis graag delen met anderen?

Wie zijn wij?

Bloei & Groei is een community van vrouwen met een pioniersgeest. We zetten stadstuinen op om de mentale, emotionele, fysieke en sociale weerbaarheid van vrouwen te bevorderen, met Amsterdam Zuidoost als onze uitvalsbasis.

Onze missie is het creëren van groene oases die als healing, food en community garden dienen voor vrouwen die zichzelf, hun omgeving of buurt willen versterken. Dit doen we in buurten en wijken waar deze het hardst nodig zijn.

Ons eenjarig tuintraject vormt de basis van Bloei & Groei en is de plek waar vrouwen tot bloei kunnen komen. Hier vinden vrouwen met hun handen in de aarde rust en een moment voor zichzelf. Zij aan zij verbouwen ze hun eigen groenten, bloemen en kruiden waardoor ze deels zelfvoorzienend worden.

Wij tuinieren van maart tot november op vaste momenten in de week onder leiding van een Tuincoach en een Bloeicoach. Deze twee werken samen om de deelneemsters zowel met het tuinieren als op persoonlijk vlak te begeleiden. Onderdeel van dit traject zijn ook laagdrempelige ´groene` workshops en natuurexcursies.

Daarnaast organiseren we workshops op het snijvlak van groen, creatief, zelfzorg en micro-duurzaamheid en is ons  Bloei huisje in Gein een plek voor ontdekking, ontspanning en ontmoeting in de wijk.

Wie zoeken wij?

Een ondernemende tuincoach gedreven door een pioniersgeest. Jouw warme, positieve en energieke houding draagt bij tot een gastvrije, leerzame en dynamische omgeving. Je hebt een heldere visie op groen & sociaal, bent betrokken bij stadsdeel Zuidoost en weet de veelkleurige en veelzijdige ‘bewoners’ op de tuin te verbinden met onze missie en verschillende activiteiten. Je bent in staat een positieve en constructieve sfeer op de tuin te creëren en te bewaken waarin kennisoverdracht leidend is en samenhorigheid bevorderd wordt.

Wat ga je bij ons doen?

Je coacht en begeleidt vrouwen / bewoners wekelijks bij het tuinieren, geeft workshops en organiseert de werkzaamheden op de tuin. Je bent verantwoordelijk voor het opstart van het tuinseizoen (jaarkalender, teeltplan, bestellingen, etc.).

  • Persoonlijke begeleiding op de tuin.
  • Het organiseren en geven van groene workshops.
  • Op geplande momenten kleine activiteiten bedenken en organiseren (op de tuin) om het groepsgevoel en het sociale contact van bewoners te bekrachtigen.
  • Het onderhouden van contact en intervisies met andere tuincoaches.
  • Opbouwen en onderhouden van netwerk van relevante leveranciers en partners.
  • Het meehelpen opbouwen van een structuur van vrijwilligers, en verbinding maken met organisaties/instanties (uit de wijk) die groen en duurzaam zijn.
  • Je denkt actief mee met Bloei en Groei over de inhoud van het tuintraject.

Wij bieden

  • Een betaalde opdracht (zzp-er of payroll), uren flexibel en in overleg.
  • Een fijne, informele werkomgeving waar je tot bloei kan komen: je mag meedoen aan workshops van Bloei & Groei en we bieden ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Veel afwisseling, voldoening, verantwoordelijkheid en ‘groen’!

Iets voor jou of iemand die je kent?  Stuur dan je CV en korte motivatie aan Ama Koranteng-Kumi: info@bloeiengroei.org

Nog vragen over de functie? Mail naar info@bloeiengroei.org