BLOEI & GROEI ZOEKT MARKETING- EN COMMUNICATIEMANAGER | 8 – 12 uur per week

Kom jij ons team versterken?

Wie we zijn

Bij Bloei & Groei doen we het een tikkeltje anders. We zijn een gemeenschap van vrouwen met een pioniersgeest. We werken met en in de natuur om de mentale, emotionele, fysieke en sociale weerbaarheid van bewoners te bevorderen, met Amsterdam Zuidoost als onze uitvalsbasis. Om dit te bereiken hebben we twee tuinconcepten: Healing gardens voor vrouwen en Community gardens voor wijkbewoners. Vanuit de pijlers food, healing en community ontwikkelen we duurzame, groene oases in buurten en steden waar dit het hardst nodig is. Bloei & Groei is in 2014 als buurtinitiatief begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie met een sociale missie.

Wat ga je doen

Binnen het team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van onze lange-termijn marketing- en communicatiestrategie, met aandacht voor de goede samenhang en positionering van onze twee tuinconcepten en de Bloei & Groei Academy en het vergroten van ons bereik.

We bedenken en maken alles zelf: content voor op onze website en social media accounts zoals Instagram en video’s om de impact en mogelijkheden van onze tuinen uit te leggen en te inspireren richting bewoners en stakeholders. We organiseren ook events. Maar als klein team kunnen we niet alles, dus we kiezen waar we de meeste impact mee kunnen maken en proberen dat zo goed mogelijk te doen. Ook hierbij ben je betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering.

Je stuurt een klein team aan, een creative content manager en junior communicatie manager, en onderhoudt ook relaties met (buurt)partners. 1x per maand overleg je samen met de 2 projectleiders community en healing gardens. Je rapporteert aan de directeur en bent een sparringpartner.

Je houdt je bezig met de dagelijkse communicatiewerkzaamheden bij Bloei & Groei, verdeelt waar mogelijk taken en verantwoordelijkheden en bewaakt de voortgang van alle lopende acties en campagnes. Je ontwikkelt en onderhoudt contacten met partnerorganisaties en pers.

Wat wij vragen

Onze ideale kandidaat heeft aantoonbare ervaring in dit vakgebied en voelt onze visie en doelgroepen haarfijn aan. Jouw professionaliteit is on point maar je zoekt geen standaard kantoorbaan. Je wilt actief bijdragen aan onze pionierende organisatie en sociale missie.

 • Je hebt aantoonbare marketing- en communicatie ervaring.
 • Je bent strategisch sterk en weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden.
 • Je bent creatief met een scherpe pen. Je durft met ongewone oplossingen en originele ideeën te komen.
 • Werken doe je op een gestructureerde manier, met de puntjes op de i. Je kan ook snel schakelen en weet overzicht te houden.
 • Met jouw leiderschapskwaliteiten lukt het je resultaat te boeken, maar ook jouw team te doen opbloeien om zo de hoogste kwaliteit te bereiken.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent een netwerker die kan schakelen tussen onze verschillende doelgroepen (van bewoners tot opdrachtgevers). Idealiter heb je ook een goed en actief (media)netwerk.
 • Je draagt de waarden van Bloei & Groei uit en je weet deze haarfijn te vertalen naar de praktijk.
 • Affiniteit met Amsterdam (Zuidoost) is een grote pré.

 

​​Wat wij bieden

 • Een uitdagende functie bij een groeiende organisatie.
 • Werken in het mooiste stadsdeel van Amsterdam en bijdragen aan de meest diverse stadstuinen van Amsterdam.
 • Een plek waar er veel ruimte is voor eigen inbreng, groei en ontwikkeling. Dit binnen een informeel, creatief, klein en wendbaar team.
 • Geen standaard kantoorbaan, maar ook in de buurt en in de buitenlucht zijn. Een afwisselende job met regelmatig een dagje op de tuin: met jouw handen in de aarde of achter jouw laptop 😉
 • Contract voor 8 – 12 uur per week. Bij voorkeur starten per direct.
 • Marktconform salaris (freelance of payroll)

 

Wil je samen met ons bloeien? Laat van je horen! Reageer voor 30 maart 2024 door je CV en een korte motivatie te sturen naar info@bloeiengroei.org.

Nog vragen over de functie? Neem gerust telefonisch contact op met Ama Koranteng-Kumi (06-47407919).