BLOEI & GROEI ZOEKT EEN BLOEIPLAATS COÖRDINATOR EN COACH

Bij Bloei & Groei stimuleren wij vrouwen om nog meer in hun kracht te gaan staan.

De Bloeiplaats is de ultieme kweekvijver voor de passies en talenten van vrouwen uit de Bloei & Groei Community. We bieden op een fysieke locatie (in Venserpolder) een veilige leer- en ontwikkelomgeving waar vrouwen uit de buurt hun passies en (nieuw opgedane) vaardigheden in de praktijk kunnen brengen. Dit door middel van (1) het maken van ambachtelijke producten en (2) workshopdocent of rondleider te worden.

Als Bloeiplaats Coördinator ben jij de spin in het web van dit ontwikkeltraject. In de nabije toekomst krijgt de Bloeiplaats ook een Pop-up functie op onze huidige tuinen in de diverse stadsdelen.

Wie zijn wij?
Bloei & Groei is in 2014 als buurtinitiatief begonnen en inmiddels gegroeid tot een professionele organisatie (een stichting) met een sociale missie. Vanuit de pijlers food, healing en community ontwikkelen we duurzame groene oases. Dit doen we in buurten en wijken waar dit het hardst nodig is. Om dit te bereiken heeft Bloei & Groei twee tuin trajecten: (1) Healing gardens voor vrouwen, (2) Community gardens voor wijkbewoners en (3) een Bloei & Groei Academy. In 2023 en 2024 komt er een vierde onderdeel, namelijk onze Bloeiplaats.

Wat ga je doen?
Als Bloeiplaats Coördinator & Coach begeleid en ondersteun je vrouwen bij hun bloei- en groeiproces binnen de Bloeiplaats. Dit varieert van het coördineren van het productieproces van onze productenlijn (o.a. theeën en zeepjes) met experts tot het creëren van een leer- en werkomgeving waarin persoonlijke ontwikkeling, soft skills en ondernemerschap centraal staan.

 • Je gaat aan de slag met 2 routes waarin vrouwen zich kunnen ontwikkelen: (1) het maken van kruidenproducten voor de B&G productenlijn en (2) skills overdracht voor het verzorgen van workshops en rondleidingen.
 • Dit doe je samen met externe professionals en collega’s zoals de tuincoaches en workshop coördinator.
 • Je maakt een goede koppeling tussen proces en eindproduct. Output is belangrijk, maar tegelijkertijd zorg je er voor dat vrouwen in het proces versterkt worden en in hun eigen tempo kunnen groeien.
 • Je zorgt voor praktische zaken als inkoop, materiaal, oogst voorraad, afstemming met leveranciers.
 • In afstemming met onze workshop en marketing teams ben je ook medeverantwoordelijk voor het vermarkten en sales van de eindproducten (zeepjes, thee, workshops, teamuitjes). Jullie schakelen continu met elkaar over het empowerment proces, de kwaliteitsbewaking en andere overkoepelende doelstellingen.

 

Gewenst profiel

 • Je bent 8-12 uren per week beschikbaar (met mogelijkheid tot uitbreiding)
 • Jouw warme, positieve en energieke houding draagt bij tot een gastvrije en leerzame tuinomgeving.
 • Ervaring in social work, coaching, empowerment en ondernemerschap is een grote pré.
 • Ervaring met productie en logistieke processen is een pré.
 • Je hebt oog voor de veelzijdige vrouwen op de tuin; je weet hen te betrekken en hebt aandacht voor hun individuele talenten, passies en vaardigheden.
 • Je ondersteunt de deelnemers en weet ze in hun kracht te zetten, zelfvertrouwen te geven en hun creatieve ideeën waar mogelijk op een pragmatische manier te realiseren.
 • Je kent Amsterdam goed en hebt bij voorkeur een netwerk in het bedrijfsleven (en andere afzetmarkten).

 

Wij bieden

 • Een uitdagende functie bij een pionierende en groeiende organisatie.
 • Werken in het mooiste stadsdeel van Amsterdam en bijdragen aan de meest diverse stadstuinen van Amsterdam.
 • Een plek waar er veel ruimte is voor eigen inbreng, groei en ontwikkeling. Dit binnen een informeel, creatief, klein en wendbaar team.

 

Laat van je horen!

Ben jij de persoon die wij zoeken? Stuur dan voor 20 oktober 2023 jouw CV met 2 referenties, korte motivatie en uurtarief naar Ama Koranteng-Kumi, ama@bloeiengroei.org. Voor vragen kun je contact opnemen via 0647407919