Bevlogen tuin coach/coördinator gezocht

Bloei & Groei zoekt een bevlogen tuin coach/coördinator voor radicale impact met groen!

Ben jij een ervaren tuinder met een sociaal hart, die zowel de tuin als mensen tot bloei laat komen?
Bloei & Groei zoekt tuincoaches voor haar locatie in Gaasperdam en een nieuwe locatie in Venserpolder.

 

Wie wij zijn
We zijn een community van vrouwen met een pioniersgeest. We werken met en in de natuur om de mentale, emotionele, fysieke en sociale weerbaarheid van vrouwen te bevorderen, met Amsterdam Zuidoost als onze uitvalsbasis.

 

Onze missie is het creëren van groene oases die als healing, food en community garden dienen voor vrouwen die zichzelf, hun omgeving of buurt willen versterken. Dit doen we in buurten en wijken waar deze het hardst nodig zijn.

 

Ons eenjarig tuintraject vormt de basis van Bloei & Groei en is de plek waar vrouwen tot bloei kunnen komen. Hier vinden vrouwen met hun handen in de aarde rust en een moment voor zichzelf. Zij aan zij verbouwen ze hun eigen groenten, bloemen en kruiden waardoor ze deels zelfvoorzienend worden.

Wij tuinieren van maart tot november op vaste momenten in de week onder leiding van een Tuincoach en een Bloeicoach. Deze twee werken samen om de deelneemsters zowel met het tuinieren als op persoonlijk vlak te begeleiden. Onderdeel van dit traject zijn ook laagdrempelige ´groene` workshops en natuurexcursies.

 

Daarnaast organiseren we workshops op het snijvlak van groen, creatief, zelfzorg en micro-duurzaamheid en is ons  Bloei huisje in Gein een plek voor ontdekking, ontspanning en ontmoeting in de wijk.

 

Wat wij zoeken
Een bevlogen tuincoach/coördinator gedreven door een pioniersgeest. Jouw warme, positieve en energieke houding draagt bij tot een gastvrije, leerzame en dynamische omgeving. Je hebt een heldere visie op groen & sociaal, bent betrokken bij stadsdeel Zuidoost en weet de veelkleurige en veelzijdige vrouwen op de tuin te verbinden met onze missie en verschillende activiteiten. Je bent in staat een positieve en constructieve sfeer op de tuin te creëren en te bewaken waarin kennisoverdracht leidend is en experimenten en creativiteit ruimte krijgen.

 

Wat ga je bij ons doen?
Als tuincoach/coördinator van Bloei & Groei ben je het spilfiguur van ons tuintraject. Het is heel belangrijk dat je jezelf als de lijm ziet die alle tuinvrouwen met elkaar verbindt.

Je coacht en begeleidt vrouwen wekelijks bij het tuinieren en organiseert de werkzaamheden op de tuin. Je bent o.a. verantwoordelijk voor:

 • Opstart van tuinseizoen (jaarkalender, teeltplan, bestellingen, etc.).
 • Organiseren van de introductiedag, open dag, en oogstfeest.
 • Inplannen van groene workshops met gastdocenten en natuur excursies.
 • Actief nadenken over hoe de vrouwen te blijven motiveren en stimuleren om te tuinieren.
 • Actief manieren vinden om de vrouwen onderling te verbinden en dit behouden
 • Op geplande momenten kleine activiteiten bedenken en organiseren (op de tuin) om het groepsgevoel en het sociale contact van de tuinvrouwen te bekrachtigen
 • Het onderhouden van contacten met lokaal tuinteam (Gaasperdam schooltuin)
 • Opbouwen en onderhouden van netwerk van relevante leveranciers en partners
 • Het meehelpen opbouwen van een structuur van vrijwilligers, en verbinding maken met organisaties/instanties (uit de wijk) die groen en duurzaam zijn.
 • Eind evaluatie met tuin deelnemers

 

Wij bieden

 • Een betaalde opdracht (zzp-er of payroll), circa 8 à 16 uur per week
 • Start februari tot november 2018
 • Een fijne, informele werkomgeving waar je tot bloei kan komen: je mag meedoen aan workshops van Bloei & Groei en we bieden ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling
 • Veel afwisseling, voldoening, verantwoordelijkheid en ‘groen’!

 

Iets voor jou of iemand die je kent?  Stuur dan je CV en korte motivatie uiterlijk 14 januari aan ama@bloeiengroei.org. Een telefonisch kennismakingsgesprek zal in de week van 15 januari plaatsvinden. Geselecteerde kandidaten worden vervolgens uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken die op vrijdag 26 januari en zaterdag 27 januari plaatsvinden.
Voor vragen kun je contact opnemen met Ama op 06-47407919 of via de mail.

 

 

Tags: